Társulat

Tarr György

image82

Színész

Laki Mónika

image83

Színész

Varga Lajos

image84

Színész

Sződy Szilárd

image85

Rendező, dramaturg

Bene Nikoletta

image86

Bábok, látvány

Genetheim Richárd

image87

Szöveg

honnan jöttünk, kik vagyunk?

Fentebb az alkotók bemutatkozására kattintva megismerhetjük munkásságuk egy részét, na de hogyan  sodort össze bennünket a szél?


A történet nem most kezdődött, hanem majd' 10 éve, a Főnix Drámastúdió színpadán, ahol elsőként Gyuri, majd Móni állt a világot jelentő deszkákra. 

Remek tanáraink között többek közt Sződy Tanár Úr is igyekezett embert (színészt) faragni belőlünk.


Közös pályafutásunk a Stúdió elvégzése után is folytatódott, a pápai illetőségű Pegazus Színházban, ahol olyan mesterek keze alatt tanultuk ki a bábszínészet csínját-bínját, mint Sarkadi-Nagy László és Végh Zsolt, akiknek ezúton is szeretnénk kifejezni hálánkat.


Visszatérvén a fővárosba, néhány évnyi szabadúszás után úgy döntöttünk, szeretnénk egy saját közös kis bábos társulatot létrehozni. Időközben csatlakozott hozzánk Varga Lala, akit leginkább a Társulat című tehetségkutatóból ismerhettünk, (mint Laborc), de a Madách Színház színpadán is találkozhatunk vele.  Lalával az elmúlt néhány év alatt több gyermekeknek szóló színpadi produkcióban is együtt játszottunk, és egyértelmű volt, hogy a Cimboráskodásból ő sem maradhat ki.


Niki és Ricsi közreműködésével pedig, akikkel szintén az elmúlt évek közös munkája alatt ismerkedtünk meg, csodás bábok és remek szövegek és dalok születtek.


HALLGATNIVALÓnéznivaló

Az elmúlt 10 évben részt vettünk jó néhány közös előadásban színészként, alkotóként. A teljesség igénye nélkül mellékeltünk néhány videót ezekből.